Kleding

Welke kleren trek je aan tijdens de run?

Wij adviseren onze deelnemers om, afhankelijk van de weersomstandigheden, een strakke lange/korte broek te dragen die goed aansluit om je benen. Dit voorkomt wrijving/schuren van de benen, zeker nadat je uit de modder komt. Qua shirt is het belangrijk om een polyester shirt te dragen, dat het beste strak kan zitten zodat je er geen last van hebt bij bijvoorbeeld touwklimmen en/of tijgeren door de modder. Het wordt afgeraden om deel te nemen met een katoenen shirt, aangezien deze water vasthouden en er daarmee voor zorgen dat je lichaam nat en koud blijft, wat met een kleine wind als zeer koud aan kan voelen. Daarbij is bij mindere weersomstandigheden, de kans op onderkoeling met een katoen-shirt vele maten groter dan met een functioneel sportshirt.

Qua schoeisel is het raadzaam om speciale, outdoor hardloopschoenen te dragen. Deze bieden meer grip dan de normale hardloopschoen waardoor rennen op modderpaden makkelijker wordt en je meer grip hebt bij het overwinnen van obstakels. Een goede demping is gewenst i.v.m. het vele springen, vallen en klimmen.

Ben jij nog op zoek naar kleding voor tijdens de run en/of wil jij jouw omgeving laten zien dat jij aan het trainen bent voor de Strong Viking Family Edition? Check dan de website van  obstaclerunshop.com voor alle functionele kleding en/of Strong Viking merchandise!

Bezoek de shop!

spetters groen
Nederlands